TNPSC Group 2 Exam Practice Paper – 2

TNPSC Group 2 Exam Study Materials:

 

1. Which one of the following distribution is continuous?

A. Binomial
B. Poisson
C. Normal
D. None of the Above

Show Answer

Answer : C. Normal 

2. Saraswati Pandaram was a

A. Kitchen
B. Library
C. Treasury
D. Shrine

Show Answer

Answer : B. Library

3. The Indus people have no knowledge about

A. bull
B. fish
C. elephant
D. horse

Show Answer

Answer : D. horse

4. Which among the following is the oldest dynasty?

A. Kanva
B. Maurya
C. Kushan
D. Sunga

Show Answer

Answer : B. Maurya

5. The second capital of the Chandragupta II is

A. Kanauj
B. Ujjain
C. Magadha
D. Saketa

Show Answer

Answer : B. Ujjain

6. The capital of Rashtrakutas was

A. Kanchi
B. Malkhed
C. Tondi
D. Uraiyur

Show Answer

Answer : B. Malkhed

7. Sher Shah was known as an administrative reformer largely on account of his

A. market regulation
B. trading schemes
C. land revenue system
D. justice, law and order

Show Answer

Answer : C. land revenue system

8. Sher Shah Suri got the title “Sher Khan” for

A. his courage in adversity
B. his fierce appearance
C. his ability to fight
D. killing a tiger single-handed

Show Answer

Answer : D. killing a tiger single-handed

9. Remains of Roman Civilization have been found in

A. Arikamedu
B. Hampi
C. Mohenjodaro
D. Lothal

Show Answer

Answer : A. Arikamedu

10. Sati was abolished by

A. Clive
B. Rippon
C. Bentinck
D. Curzon

Show Answer

Answer : C. Bentinck

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »