TNPSC Group 2 Exam Practice Paper – 1

TNPSC Group 2 Exam Study Materials:

 

1. Calotropis is an example of the following phyllotaxy:

A. Opposite and decussate
B. Spiral
C. Whorled
D. Alternate

Show Answer

Answer : Opposite and decussate

2. Phylloclade is a modified

A. stem
B. leaf
C. root
D. flower

Show Answer

Answer : leaf

3. Which of the following diseases is likely to spread in the entire community. If a leaky septic tank contaminates the water supply?

A. Cholera
B. Cancer
C. Tuberculosis
D. Leprosy

Show Answer

Answer : Cholera

4. Which one of the following animal is cold blooded?

A. Pigeon
B. Dog
C. Fish
D. Man

Show Answer

Answer : C. Fish

5. Which type of Cancer is most common?

A. Carcinoma
B. Sarcomo
C. Lymphoma
D. Leukaemia

Show Answer

Answer : A. Carcinoma

6. Darwin wrote the book

A. Pholosophic Zoologique
B. System Naturae
C. Origin of Species
D. Natural Selection in Evaluation

Show Answer

Answer : C. Origin of Species

7. An Artifical gene was created in a test-tube in 1970 by?

A. Khurana
B. Wilhelm
C. Watson
D. Crick

Show Answer

Answer : A. Khurana

8. Where would the bacterium E.coli be readily found?

A. soil
B. ponds
C. human intestine
D. refuse dumps

Show Answer

Answer : C. human intestine

9. Which of the following organs in man keeps food in reserve?

A. Spleen
B. Blood
C. Muscle
D. Nails

Show Answer

Answer : D. Vitamin D

10. Which of the following vitamins is produced in the surveys?

A. Vitamin A
B. Vitamin B
C. Vitamin C
D. Vitamin D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »