Sunday, 08 December 2019   |

Blog - ACIO Exam

ACIO Exam Study Material Set - 03


1. Which Planet is nearest to the earth?

Answer: Venus

2. Who invented the Decimal system?

AnswerBhaskara

3. Which is the longest latitude?

Answer: Equator 

4. Which bank is called as Imperial Bank of India?

Answer: State bank of India (SBI)

5. Which bank is called as the Banker of ...


Date: 09 April 2019    Comments: 0

ACIO Exam Study Material Set - 02


1. Who was the 1st speaker of Lok Sabha?

Answer: M. A. Ayyangar

2. Who said, “Good governence can never be the substitute of self-governance"?

Answer: Mahatma Gandhi

3. Who is the Editor of WikiLeaks?

Answer: Julian Assange

4. Name of the device measured the Humidity?

Answer: Hygrometer

5. Who did the first census in India?

Answer: Lord ...


Date: 09 April 2019    Comments: 9

ACIO Exam Study Material Set - 01


1. How many languages and dialects are spoken by people all over the world?

Answer: 9,000

2. Approximately, how many people speak the Chinese language?

Answer: 1 billion

3. The language with the richest vocabulary is

Answer: English

4. How many words are there in the English Language?

Answer: 4,50,000

5. Which is the oldest Indian ...


Date: 09 April 2019    Comments: 35

1